Thobias Montler hoppade ryggskadad i Finnkampen. Foto: Bildbyrån

Thobias Montler hoppade med ryggbesvär: ”Måste kolla upp detta”

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler har varit stabil över åtta meter den här säsongen. Men i Finnkampen fick han nöja sig med 7,80. och efteråt berättade Montler att han kände av en ryggskada.

– Exakt vad det är vet jag inte. Vi måste kolla upp detta efteråt, säger Thobias Montler till SVT Sport.

Längdhoppstävlingen under Finnkampen vanns av Kristian Pulli på 7,86. Sex centimeter kortare hoppade alltså Thobias Montler när tävlingen slutade 11–11.

Efter tävlingen berättade Montler om ryggbesväret för SVT Sport.

Finnkampen

– I dag finns absolut ingenting att klaga på. Äntligen publik på läktaren och det är bra motstånd på banan och bra väder, säger Thobias Montler till SVT Sport och fortsätter:

– Men i dag har jag problem med ryggen och det är någonting jag haft lite under problem under säsongen, men ingenting som varit kännbart och försvunnit då jag tävlat. Men av någon anledning kan jag inte ta bort det i dag.

Utveckla, vad är det för någonting?

– Exakt vad det är vet jag inte. Vi måste kolla upp detta efteråt. Jag skulle egentligen tävlat i Italien men nu får det bli paus den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Finnkampen

Mer i ämnet