• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Torneklint summerar VM: ”Vi är nöjda”

Publicerad

VM i friidrott är avslutat. Sverige tog hem tre medaljer, ett resultat som förbundskapten Karin Torneklint är nöjd över.
– Vi hade medaljförhoppningar på tre som klarade det. Sen var det nio i final. Vi är nöjda.

Det varma, lite ovanliga friidrotts-VM är slut. Förbundskapten Karin Torneklint kan pusta ut och summera ett bra svenskt VM.

– Vi hade tre stora medaljförhoppningar och de klarade pressen och lyckades. Trickset i VM är att både klara av ett kval och en final, det kan vara svårt.

Karin Torneklint berättar för SVT Sport att hon är nöjd med att så många svenska idrottare klarade sig till final och att det visar att de verkligen hade på mästerskapet att göra.

– Nio stycken i VM-final är hög kvalitet, dessutom var det några som var väldigt nära att gå till final. Vi vet att samtliga har på ett stort mästerskap att göra och snart är det ett nytt mästerskap, OS.

”Allt går att träna på”

På frågan vad förbundsledningen kan och ska göra åt de idrottare som inte klarat pressen, som kulstötaren Fanny Roos, svarar Torneklint:

– Allt går att träna på. Är det styrkan som saknas tränar man på det, är det teknik eller det mentala som brister får man träna mer på det. När det gäller Fanny har hon tagit stora kliv i år och visat på stora tävlingar att han klarar det mentala.

”Är det verkligen bra?”

Karin Torneklint tyckte inför, och anser fortfarande, att det var tveksamt att tävla i maraton och i gång i den värme och den luftfuktighet som var i Qatar.

– Inne i stadion var det bra. Men under damernas maraton tänkte jag: är det här verkligen bra? Jag är tveksam, är det fortfarande, vi kan inte riskera hälsan på de som tävlar. Det vi lärt oss är att vi nästan alltid dricker för lite.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer