Foto: Bildbyrån

Daniel Ståhl femma i finalen

Publicerad

Daniel Ståhl skrällde rejält i diskusfinalen i Peking. Med sitt kast på 64,73 slutade 23-åringen från Jakobsberg femma – den bästa placeringen för en svensk diskuskastare någonsin i ett VM. Kastet är också Ståhls längsta för i år.
– Jag tänkte bara rock'n roll, nu ska jag äga hela planen, säger han till SVT Sport.

Daniel Ståhl slutade tillsist på femte plats i diskusfinalen – tangerat svenskt placeringsrekord i ett VM. Kastet på 64,73 var tangerat säsongsbästa för 23-åringen och nästlängst i karriären.

Direkt efter att Ståhl kastat sitt sista kast passade han på att skicka en hälsning i en av tv-kamerorna i Fågelboet.

”Jag vill hälsa polarna där hemma i Jakan (Jakobsberg)”, ropade han och skrattade.

”Jätteglad och stolt”

Efteråt var det en lycklig Daniel Ståhl som SVT Sport träffade i Peking.

– Jag är jätteglad och stolt. Träningen har gått jättebra på slutet. Det har varit så kul den här veckan med det svenska laget, mycket skratt, alla pushar varandra och det är härligt, säger han.

Vad hade du för känsla när du klom in i arenan?

– Jag tänkte bara rock'n roll och att ha kul, att nu ska jag äga hela planen. Det spelar ingen roll om jag kommer tia eller etta, jag ville bara ha skoj liksom.

Ståhl, som inte riktigt kände att han hade hunnit med alla hälsningarna, avslutade sedan intervjun med att ta över SVT Sports mikrofon och tacka sin familj.

Dubbelt polskt på pallen

Ståhl var dock en bra bit från medalj. Guldet gick till Polens Piotr Malachowski, som kastade 67,40, och bronset knep landsmannen Robert Urbanek på 65,18. Silverkastet på 66,90 signerades Philip Milanov från Belgien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Friidrotts-VM

Mer i ämnet