Göteborgs Frida Lundblad jublar med pokalen. Hon avslutade sin karriär på bästa sätt. Foto: Bildbyrån

Göteborg futsalmästare efter derbyseger

Göteborg försvarade titeln och vann reprisen på SM-finalen i futsal med 3-2 efter att ha besegrat Gais i Lundby Strand.

– Vi är jäkligt stolta och njuter av stunden, säger Pernilla Milton till GP.

Spelarna samlades i ett stort kramkalas medan guldhattarna kom fram och konfettin sprutades ut efter derbyvinsten. De sjöng IFK:s kampsång ”Snart skiner Poseidon” med skrålande halsar.

– Det känns helt fantastiskt, ett SM-guld till. Många var nervösa i första halvlek men sedan sa vi att vi skulle njuta och bara körde på, säger Pernilla Milton efter derbyvinsten.

Dramatisk slutminut när Gais jagade kvittering

Med minuten kvar reducerade Gais till 3-2 efter en fin upprullning. Malin Larsson stod nära mål och stötte in bollen. Gais gjorde en forcering men lyckades inte skapa någon hetare målchans under den lilla tid som återstod.

Efter en mållös första halvlek spräckte IFK Göteborg nollan i början av den andra när Moa Glans drog på ett tungt långskott efter en hörna för 1-0. Det var tappen ur tunnan med fem mål i halvlekens 20 minuter.