Perseus Karlström har en bra känsla inför OS-gången. Foto: Bildbyrån

Perseus Karlströms känsla: Bättre än inför VM-bronset

Uppdaterad
Publicerad

I VM 2019 tog gångaren Perseus Karlström brons.
Nu, inför torsdagens OS-tävling, har han en ännu bättre känsla.
– Jag känner mig i bra form, säger han.

När friidrotts-VM senast avgjordes, 2019 i Doha, tog Perseus Karlström brons – Sveriges första gångmedalj någonsin på herrsidan.

Nu är han redo för OS. Torsdag förmiddag, svensk tid, inleds tävlingen i Sapporo, norra Japan.

”Känner mig i bra form”

Och när han dagen innan medverkade på en digital pressträff var det en lugn, harmonisk och positiv Karlström som mötte den svenska mediakåren.

– Jag känner mig i bra form. Det ska bli väldigt kul att tävla, sade han.

”Känns mycket bättre”

Och faktum är att han har en bättre känsla inför dessa tävlingar än inför succéloppet i Doha för två år sedan.

– Det känns mycket bättre inför Doha, det gör det absolut, säger han till SVT Sport, och fortsätter:

– Det var svårt dagarna inför loppet i Doha på grund av att det var ett sånt extremt klimat, så man blev lite nedbruten mentalt när man tränade, för man tappade så mycket i tempo när man var ute och tränade. Här är det visserligen varmt och fuktigt, men det har fortfarande gått att hålla i princip normala träningstider som jag har gjort hemma i Sverige.

– Sen har det gått att köra kvalitetspass. Jag trodde att klimat här skulle vara värre här än vad det har varit. Så det känns riktigt bra att det inte är det. Sen känns det också bra att jag har gjort bra träningar här, trots att det har varit varmt.

”Något som jag tar med mig”

Och det faktum att han nu har en VM-medalj med sig i bagaget är också något som ger honom en bättre känsla än vad han hade med sig för två år sedan, och något som han tror kommer att hjälpa honom under loppet.

– Absolut! Jag har ju visat för mig själv att jag kan hålla den kapaciteten. Så det är absolut något som jag tar med mig, säger han.

”Väldigt bra form”

Så med alla dessa positiva ord är det inte utan att man undrar hur stora medaljchanser han ger sig själv. Men det kan han faktiskt inte ge något rakt svar på.

– Det är jättemånga namn som är bra nu, och det är svårt eftersom de flesta konkurrenter bara har tävlat en gång i år så är det svårt att säga hur de ligger till. Men jag är i alla fall i väldigt bra form.

Gång, 20 km

1) Massimo Stano, Italien, 1.21.05, 2) Koki Ikeda, Japan, +0.09, 3) Toshikazu Yamanishi, do, +0.23, 4) Alvaro Martin, Spanien, +0.41, 5) Christopher Linke, Tyskland, +0.45, 6) Diego Garcia, Spanien, +0.52, 7) Wang Kaihua, Kina, +0.58, 8) Zhang Jun, do, +1.11, 9) Perseus Karlström, Sverige, +1.24, 10) Callum Wilkinson, Storritannien, +1.33.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer