Bryson DeChambeau hade chansen att gå under 60 slag i Maryland där han leder efter två rundor. Foto: TT

60-runda av DeChambeau i PGA-tourens slutspel

Uppdaterad
Publicerad

Bryson DeChambeau gick runt den andra rundan av PGA-tourens slutspel i Maryland på enorma 60 slag, tre slag bättre än någon annan. Han leder nu med ett slag. Alex Norén är 17:e efter 66 slag i natt.

DeChambeau låg tolv under par och hade två birdiechanser på hål 17 och 18 på Caves Valley Golf Club i Owings Mills, Maryland, för att nå 58 eller 59 slag. Han missade en biridieputt från knappt två meter på 18:e och stannade på 60 slag i en runda där ett par spelare inte hann gå klart på grund av regn.

– Jag läste fel på puttlinjen men det var ändå en häftig upplevelse. Jag hade att par möjligheter på 17:e och 18:e även om det inte gick vägen. Men jag är ändå stolt över hur jag hanterade situationen. Det var skönt att känna pressen igen, säger DeChambeau enligt Golf Channel.

Alex Norén hade tre birdies på de fyra sista hålen och gick runt på 66 slag. Han är 17:e i tävlingen i Maryland och 43:a totalt i slutspelsställningen. Svensken behöver vara bland de 30 bästa för att spela tour-finalen på East Lake Golf Club, Atlanta, Georgia 1-5 september.

Vinnaren i slutspelet får hela 130 miljoner kronor i prispengar.

Resultaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.