Alex Norén hade en tung runda i San Francisco. Foto: Jamie Squire/AFP/TT

Alex Norén tappar placeringar i San Francisco

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén, ensam svensk kvar i PGA-mästerskapet i San Francisco, tappade placeringar under lördagens spel.

Tredje rundan avslutades på 73 slag, tre över par, och Norén återfinns på plats 34, åtta slag från täten.

Även kinesen Li Haotong, som ledde efter fredagens spel, har halkat efter. Också han gick rundan på 73 slag och ligger nu på plats 13.

I topp är det trippelt amerikanskt. På första plats Dustin Johnson som ligger på nio under par, ett slag före Scottie Scheffler och Cameron Champ.

PGA-mästerskapen

– Jag puttade väldigt bra i dag. Det var avgörande, säger Johnson som fick till åtta birdies under rundan.

Woods rasade

Mästerskapet, som avgörs under söndagens avslutande runda, har vunnits två år i rad av amerikanen Brooks Koepka. 30-åringen är för närvarande två slag efter Johnson, på delad fjärde plats och är självsäker inför avgörandet:

– Det är många i toppen nu som inte vunnit något. Jag har varit i den här sitsen många gånger de senaste åren, den erfarenheten har jag med mig.

En amerikan som inte lyckades lika bra under lördagen var Tiger Woods. Golflegendaren rasade från plats 15 till plats 59 efter en runda på 72 slag.

MER GOLF: Svensk hole-in-one på LPGA-touren (8 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet