Alexander Björk delad tvåa i Europatourdebuten

Uppdaterad
Publicerad

26-åriga Alexander Björk från Växjö är delad tvåa efter två dagars spel på Nordea Masters. Det har han varit förut men bara på Challengetouren. Tävlingen på Bro Hof är smålänningens första på Europatouren men han spelar som han aldrig gjort annat. Fem birdies och 68 slag idag. Svensken är tre slag efter ledande Matthew Fitzpatrick.

– Närspelet var riktigt bra idag. Svingen har vart si sådär men runt greenerna har det gått riktigt bra, sa Björk, som kom in i den allra sista bollen när mörkret nästan började komma över det 18:e hålet.

Björk berättar att han bara blev lugn av att kolla på leaderboarden och se sitt namn högt upp.

Nordea Masters

– Ja, jag blev bara inspirerad av det, säger Björk som verkar oberörd av situationen han befinner sig i.

På det 18:e hålet gick han rakt mnot flaggan i en djärv linje över vattnet. Han missade birdieputten men tvekade aldrig på hur han skulle slå det inspelet.

– Nej, det var vindstilla och jag kände att jag vill gå så, inte vara försiktig, säger Björk som nu får gå ut i den tredje eller näst sista bollen imorgon, beoende om det blir två eller trebollar.

Och att gå ut med ett större tryck på sig i en av de sista bollarna ändrar inte Björks inställning.

– Jag ska gå ut och jaga ledaren, försöka göra birdies, säger han utan att tveka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet