Dramatiskt när Waring vann Nordea Masters

Uppdaterad
Publicerad

Paul Waring vann Nordea Masters efter ett högdramatiskt särspel på Hills Golf Club i Mölndal. Engelsmannen och sydafrikanen Thomas Aiken stred in i det sista men till slut tog Waring karriärens första Europatour-seger.

– Jag är överlycklig. Vissa stunder visste jag inte hur det skulle gå. Det är skönt att äntligen ha vunnit en Europatour-tävling, säger han i sändning.

Paul Waring vann Nordea Masters efter en dramatisk sista runda där sydafrikanen Thomas Aiken bjöd på riktigt bra motstånd. Engelsmannen Waring kunde avgöra till sin fördel genom vinst i det första särspelshålet.

Thomas Aiken lyfte visserligen sitt spel när det behövdes som mest och kunde tack vare birdie på det 18:e hålet hålla hoppet vid liv. Duon avslutade på 14 under par.

Nordea Masters

Aiken slog två birdies på de första tre hålen. Han tappade ledningen till Waring efter bogey på hål fyra och fem.

Waring spelade smart

Waring satsade på säkra kort och tog inga risker. Engelsmannen gjorde ett litet ryck när han slog en birdie på det tionde hålet, oerhört viktigt. Det rycket blev avgörande.

– Det var inte lätt men samtidigt kände jag inte mycket press. Det var skönt att kunna avgöra på första särspelshålet, säger Waring i sändning.

Maximilian Kieffer slutade trea efter en 65-runda, totalt 13 under par.

– Det var en bra dag och jag lyckades slå en del birdies. Jag är stolt över hur jag spelade idag och får mycket självförtroende av resultatet, säger tysken till SVT Sport.

Thorbjörn Olesen avslutade söndagen med en 67-runda och blev delad fyra i tävlingen.

– De flesta är överens om att Olesen med stor säkerhet kommer med i Ryder Cup-laget, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg i sändningen.

Johan Carlsson blev bäste svensk efter fyra rundor på totalt sju under par och delad tolfte plats. Carlsson hade en bra dag med fyra birdies på de elva första hålen. Resultatet kunde ha varit bättre om det inte hade varit för två raka bogeys på hål sju och åtta.

– Skön känsla att vara bäste svensk. Det är en mäktig upplevelse och man njuter av varje steg man tar. Mitt spel har varit på gång några månader och jag tycker att jag hade rätt inställning inför Masters, säger Carlsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet