Blomstrands mardröm – inledde med fyrputt

Uppdaterad
Publicerad

Christofer Blomstrand var efter tre hål i går upp i delad ledning i Nordea Masters men sedan har det gått utför för svensken. I dag tappade han tre slag direkt på första hålet med en riktigt tung fyrputt på greenen.

– Det var tungt att börja med en fyrputt, suckade Blomstrand till samlade pressen efter sitt varv på fem över par på lördagen.

Blomstrand var 11:a på Nordea Masters ifjol och bäste svensk. Länge såg det ut som han skulle kunna upprepa den bedriften här på Hills. Efter första dagen var han bäst av de blågula på fem under par och efter rivstarten på det andra varvet talade mycket för en bra placering för skåningen. Men ett ras igår och en riktigt tung dag idag så har svenskens hopp förbytts till frustration.

– Jag hade sett fram emot att vara lite högre upp givetvis. Det är väl lite jobbigt. Men det är golf vi håller på med, suckar Blomstrand bakom den 18:e greenen.

Nordea Masters

Blomstrand spelade egentligen ganska stabilt idag men två trippelbogeys på 1:an och 7:an förstörde dagen. Birdien på 18:e var förstås ett litet glädjeämne men han fick plita ner 75 slag i scorekortet.

– För dålig puttning idag faktiskt. Då blir det svårt att göra birdies. Det är halvjobbigt efter en sådan här tung dag. Det är bara att ladda om, säger Blomstrand till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet