Publikfavoriten fick byta om vid green: ”Lite pinsamt”

Uppdaterad
Publicerad

Andrew Johnston har de senaste åren blivit omåttligt populär i golfvärlden. Han kallas ”Beef” och har med sitt karaktäristiska skägg och härliga sätt vunnit golfhjärtan både i Europa och i USA. Idag fick han säkert lite nya fans efter sitt byxbyte på 12:ans green.

– Det var lite pinsamt, skrattar engelsmannen i intervjun med SVT Sport efteråt.

– Det var inte en av mina mest bekväma stunder, erkänner Johnston om klädbytet.

Men av tv-bilderna att döma så verkade ändå engelsmannen trivas iklädd endast kalsonger. Han gjorde gester till publiken som  jublade.

Nordea Masters

Spelmässigt går det bra för Johnston. Han hade ett varv idag med 16 par och två birdies, en av dem kom på det 18:e och engelsmannen fick minst lika stora applåder som svenskfavoriterna Fredrik Jacobson och Johan Edfors som gick i samma boll.  Och givetvis möttes Johnston av ett högt och ljudligt ”BEEEEEF” skriket av delar av publiken. Den talkören har blivit något av en återkommande företeelse när han spelar på tourerna runt om i världen, speciellt i USA.

– Det var så speciellt att få så mycket support trots att jag gick med Freddie och Johan. Så fort jag hörde att jag skulle gå med dem tänkte jag att det skulle bli kul. Det gäller att få igång publiken med lite birdies, så det var riktigt kul, säger Beef om dagens upplevelse på Hills.

Andrew ”Beef” Johnston

Född: 18 februari 1989 (ålder 29 år), London, Storbritannien

Längd: 1,76 m

Vikt: 96 kg

Bor: Friern Barnet, London, Storbritannien

Världsranking: 166

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet