Foto: Hills Golf Club

Så sänder SVT från Nordea Masters

Publicerad

Kär tävling har haft många namn. Scandinavian Enterprise Open, Scandinavian Masters och Nordea Masters. Nu är det dags igen för den svenska Europatourtävlingen, som SVT sänder. Den här gången är tävlingen tillbaka i Göteborg för första gången sedan 1996 (Forsgården). Hills Golf Club i Mölndal står som värd. På tee kommer vi bland annat se förre världsettan Martin Kaymer och svenska stjärnskottet Alexander Björk.

Söndag 19/8 11.00-13.00, 15.00-18.00 SVT1, sammandrag 22.10-22.55  SVT2

Kommentatorer på plats: Johan Ejeborg och Fredrik Andersson Hed
Programledare/reporter: Mats Nyström, Rikard Lann

Ryder Cup-kaptenen på plats

Tyvärr har Sveriges två största affischnamn, Henrik Stenson och Alex Norén, tvingats att tacka nej pga sina hektiska scheman. Kommer gör däremot färska svenska tour-vinnaren Alexander Björk, som i förra veckan gjorde sin första WGC-tävling någonsin och nu etablerat sig på topp 100 i världen. Även Joakim Lagergren, som vann sin första Europatour på Sicilien den 13 maj, är på plats på Hills.

Även betydligt mer meriterade svenskar finns på Hills även om deras segrar ligger lite längre bak i tiden. Vice Ryder Cup-kaptenen Robert Karlsson, Peter Hanson och en comebackande Fredrik Jacobson peggar upp i Göteborg.

”Fidde” Jacobsson, som haft några tunga år bakom sig, får nu äntligen spela en Europatour på hemmaplan. Detsamma gäller Johan Edfors, som för övrigt är delägare i Hills Golf Club.

Andra namn som är värda att nämna är den alltid lika populära engelsmannen  Andrew ”Beef” Johnston, som med sitt karaktärsistiska skägg alltid har en stor grupp som följer honom runt banan.  Även riktigt formstarke dansken Thorbjörn Olesen, rankad 40 i världen och startfältets på papperet bäste spelare, kommer till Göteborg.  Danskt blir det även i form av Ryder Cup-kaptenen Thomas Björn, som bor med familjen i Göteborg och  faktiskt har Hills som hemmabana.

Hela startfältet >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer