Foto: TT Nyhetsbyrån

Alfredsson om Woods: ”Han var på botten...”

Uppdaterad
Publicerad

Tiger Woods seger i The Masters har imponerat på en hel golfvärld.

– Det är verkligen helt otroligt. Vi tyckte att han var ett unikum innan men det här verifierar ju det bara ännu mer, säger Helen Alfredsson.

Helen Alfredsson, som själv vann en majortitel under sin karriär, hade inte trott att Tiger Woods skulle komma tillbaka och vinna igen. Plötsligt att kanske inte Jack Nicklaus rekord på 18 majors onåbart.

– Jag får väl äta upp min sko nu, eller hatt... Allt är uppenbarligen helt möjligt med honom (Woods). Det är bara att hoppas att han kommer upp i 18, eller kanske en till, säger Alfredsson.

The Masters

”Mer än beundransvärt”

När Woods nu vann på Augusta hade tio år och nio månader gått sedan hans senaste majortitel.

– I alla idrotter, jag tror inte att det finns någon sådan här stor sensation... Någon som har kommit tillbaka som han har gjort. Jag tror inte man förstår hur illa det var med honom. Fyra knäoperationer, fyra ryggoperationer och att ha den här otroliga viljan att komma tillbaks. Det är mer än beundransvärt, helt otroligt.

Alfredsson menar att det är inställningen som ligger bakom framgången.

– Det finns så många unga grabbar nu som är så otroligt bra och han har ändå vunnit så mycket innan... Men det var inte nog. Många pratar om pengar, han har ju allt... Men viljan att spela och vinna är större än allt annat. Många ungdomar skulle lära sig det, att man måste ha den viljan för att komma så långt, säger hon.

– Att vara så på botten, till viss del utskrattad, och att ändå vara så stark och komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

The Masters

Mer i ämnet