Helen Alfredsson (vänster) hyllar Stenson. Foto: Bildbyrån

Alfredsson majorvinnare igen – tog hem US Senior Open

Uppdaterad
Publicerad

Helen Alfredsson är en vinnare igen. Svenska veteranen spelar numera mot andra 50-plussare och där blev det sent igår seger i en av de största tävlingarna – majorn US Seniors Women´s Open.

54- åringen från Göteborg vann med två slag före Julie Inkster och Trish Johnson på Pine Needles i North Carolina.

Alfredsson, majorvinnare redan 1993 på Nabisco Championship,  har varit tvåa i den ”riktiga” US Open två gånger. Nu fick hon lite av en revansch när hon vann mästerskapet för de äldre.

– Ända sedan mitt första år då jag slutade tvåa har den här tävlingen känts speciell. U.S. Open är ett av de allra tuffaste testen och jag gilar den typen av tävlingar, sa svenskan efteråt.

”Helt utpumpad”

Alfredsson var i ledning när hon peggade upp på söndagen men tappade den flera gånger under varvet.  Men svenskans stabila spel mot slutet med tretton raka par nötte ner motståndet. Både Inkster och Johnson fick ge sig och Alfredsson vann till slut med två slags marginal.

– Jag är helt utpumpad. Det är svårt att fatta det här efter att ha varit ute och kämpat och fokuserat så hårt under hela tävlingen. Särskilt när man inte tävlar så ofta nuförtiden. Jag är glad att nästa tävling inte är förrän oktober för det tar längre tid att återhämta sig nuförtiden, säger Alfredsson på tävlingens hemsida.

Får friplats till US Open

Noterbart är att Alfredsson var bäst från tee under tävlingen. Eller det beror på hur man ser det förresten. Hon hade längst drivar i snitt men i fairwayträffar var hon bara 47:a av de 51 som klarade kvalgränsen. Men även om hon missade fairways så träffade hon greenerna. Där toppade hon statistiken.

Nu får svenskan chansen att spela US Open mot de allra bästa ungtupparna igen.

Segern i seniormästerskapet ger nämligen en friplats till US Open nästa år, som spelas 30 maj-2 juni i  Charleston, South Carolina. Det var nio år sedan hon senast spelade den tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.