Maja Stark. Foto: Bildbyrån.

Amatören Stark imponerar i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Bra i första rundan, bättre i andra rundan.

Maja Stark, 21, fortsätter att spela fin golf i US Open.

Den svenska amatören gjorde det hon inte klarade av under golfmajorns första runda – hon gick ett slag under par och ligger delad nia.

21-åringen inledde med par på de sju första hålen innan rundans första och enda bogey inträffade på det åttonde. Stark spelade stabilt och på hål 12 och 13 slog hon till med två raka birdies.

Till slut gick hon runt på 70 slag, ett under par, och är nu –1 efter två rundor. Filippinskan Yuka Saso, 19, leder överraskande. Hon är med -6 fem slag före Starks grupp.

Tyngre gick det för flera andra svenskor. Amanda Linnér (+24), Linnea Ström (+16) och Louise Stahle (+15) missar kvalgränsen.

Pernilla Lindberg, som hade en tyngre första runda, spelade upp sig och gick runt på 72 slag jämfört med de 76 hon stod för i torsdags. Lindberg måste dock förlita sig på andra golfares resultat senare under fredagen för att hon ska ha en chans att klara kvalgränsen.

KLIPP: Kaos när Mickelson skrev historia i PGA-mästerskapen (24 maj 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.