Åttaåringens trickslag blev viralt – hyllas av proffsen

Uppdaterad
Publicerad

Åttaårige Nicholas Rodriguez är i hemmakarantän som så många andra.

Då passade han på att drilla sina golfkunskaper – och satte ett otroligt trickslag.

Nu hyllas han av baseball- och golfstjärnor.

Nicholas har haft tid att ligga i hårdträning hemma eftersom han och hans familj följer råden om social distansering. Till slut lyckades han, som bara spelat golf i två år, med det svåra slaget samtidigt som familjen brast ut i ett stort jubel.

Åttaåringen blev snabbt uttråkad av att vara hemma och använde sin kreativitet för att hitta på olika trickslag. Nu hyllas han av baseballstjärnan Jon Jay på sociala medier plus golfproffset Rickie Fowler. Klippet blev viralt och har visats på flera tv-kanaler i USA.

Corona och idrott

– Snyggt jobbat!! Jon Jay berättade om det här slaget och jag såg det på nyheterna imorse. Fortsätt ha kul och slå coola slag hemma, skriver Fowler.

Svaret lät inte vänta på sig:

– Tack så mycket. Du är min favoritgolfare och jag hoppas att jag en dag blir lika bra som du. Jag kommer jobba riktigt hårt. TACK SÅ MYCKET och lycka till med säsongen, jag kommer att heja på dig, skrev Nicholas i ett svar tillbaka.

Se slaget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet