Det blev många leenden under den första rundan i New Jersey för Madelene Sagström. Foto: TT

Birdiefest när Sagström gick runt på 63 slag

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström gjorde nio birdies när hon gick runt den första rundan i New Jersey på 63 slag.

– Det kändes som om hålen blev större och större, säger Sagström.

Svenskan inledde med fyra raka birdies och sedan rullade det bara på och Sagström gick nio slag under par i LPGA-tävlingen i Clifton, New Jersey. Resten var på par.

– Det var en sådan dag, allt kändes bara lätt. Det var bara att träffa fairways, träffa greenerna och sätta puttarna. Det kändes som om hålen blev större och större, säger Sagström till LPGA-tourens hemsida.

LPGA-touren

Slår ut 14.10 svensk tid

– Det var ett momentum som det bara var att försöka hålla i, säger Sagström som spelade på eftermiddagen lokal tid amerikansk östkust. I dag slår Sagström ut på morgonen, vilket blir klockan 14.10 svensk tid.

Det var låga scorer i Clifton och ett slag bakom är amerikanskan Megan Khang och ytterligare ett slag bakom återfinns japanskan Nasa Hataoka. Frida Kinhult är bra med på 67 slag som delad sjua. Hon hade sex birdies och en bogey (elfte hålet).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet