Harold Varner leder PGA-tävlingen.

Doldisen leder i Texas – tufft för svenska hoppen

Uppdaterad
Publicerad

Doldisen Harold Varner III ledde PGA-återstarten i Texas efter första dagen. Och den ledningen håller han även när golfarna inleder tredje dagens spel. Av de svenska hoppen klarade bara Alex Norén kvalgränsen för fortsatt spel.

Kanske var det ovanan att ligga i täten som gjorde att doldisen Harold Varner III inledde den andra rundan med ett utslag långt ut till höger, ett bunkerbesök och ytterligare äventyr i ruffen innan han kunde putta i för en trippelbogey.

Men fem birdies på de sex sista hålen såg till att 29-åringen trots allt håller ledningen före en rad världsstjärnor.

– Det var ju inte den start jag ville ha, men jag spelade bra, hade en positiv uppåtkurva och har ett bra läge inför helgen. Jag hade förstås legat ännu bättre till om jag gjort birdie på åttan också, men jag får vara nöjd, säger han till PGA-tourens hemsida.

Det är tätt i toppen, elva spelare ligger inom tre slag. Närmast bakom täten, ett slag efter, jagar Bryson DeChambeau och tidigare världsettan Jordan Spieth ledningen.

Men under den spännande upplösningen får golfarna på grund av coronarestriktioner klara sig utan publik runt banan.

– Det känns inte alls normalt. Jag får energi av publiken och hade gärna haft mer folk där ute, men det är som det är, säger Harold Varner III, som jagar sin första PGA-tourseger.

Något blågult hopp syns inte till i toppen, varken Alex Norén eller Henrik Norlander fick till det under fredagen. Norén gick runt på 71 slag, ett över par, och med sammanlagt -2 föll han från 26:e till 47:e plats och klarade med nöd och näppe cutten för att få spela vidare under helgen.

Det gjorde däremot inte Henrik Norlander, som till slut var ett slag efter sin landsman. En bogey på det 17:e hålet gjorde att han med just ett slags marginal missar fortsatt spel i Fort Worth.

Klipp: PGA-touren inleddes med tyst minut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.