Foto: TT

Experten: ”Svårt för Pernilla att försvara titeln”

Uppdaterad
Publicerad

För ett år sedan blev hon den femte svenskan att vinna en major. Pernilla Lindberg ledde ANA Inspiration i Kalifornien från dag ett till det dramatiska särspelet på annandag påsk.

– Jag tror att Pernilla får svårt att försvara sin majortitel, säger SVT-experten Fredrik Andersson Hed inför tävlingen, som pågår torsdag till söndag.

– Hennes spel efter segern har inte lyft men det kan också vara så att när du kommer tillbaka till en plats där du har gjort någonting bra så kan de goa känslorna komma tillbaka, säger Fredrik Andersson Hed.

Fem svenskor är på plats för årets första major. Förutom Pernilla Lindberg är det Anna Nordqvist, Madelene Sagström, amatören Frida Kinhult och Linnea Ström.

LPGA-touren

– Ingen av svenskorna har särskilt stora segerchanser, enligt Fredrik Andersson Hed.

– Anna Nordqvist är den jag tror mest på. Hon har också under en tid haft svårt att visa bra resultat. Hon har tappat på världsrankingen, men är en klasspelare med rutin, menar SVT-experten.

– Vem som vinner helgens stortävling ? Ja, det är inte lätt, det finns ett koppel med asiatiska spelare. Ska vi säga att det blir en match mellan Asien och USA.

Tävlingen sänds i Viasat Golf.

Svenska majorvinnare:

Annika Sörenstam, 15 segrar (1995-2006)

Anna Nordqvist 2 segrar (2009 och 2017)

Liselott Neumann (1988)

Helen Alfredsson (1993)

Pernilla Lindberg (2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet