• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Alex Norén slutade trea på PGA-touren i Minnesota. Foto: TT

Fem birdies tog Norén till en tredjeplats

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén fick en fin avslutning på tävlingshelgen i amerikanska Blaine. Fem birdies och en bogeyfri runda räckte till en delad tredjeplats.

– Otroligt skönt att vara tillbaka och ha en chans att vinna, säger Alex Norén till AP efteråt.

Norén gjorde inga stora misstag och med birdies på andra, femte, tolfte, femtonde och sextonde hålen gick han den fjärde och sista rundan på 66 slag, fem under par.

– Det känns mycket bättre än tidigare veckor. Det är otroligt skönt att vara tillbaka och ha en chans att vinna. Jag hade tre bra chanser på slutet där, men det är roligare att spela på den här nivån än att inte ha en chans att vinna. Det var skönt att komma in på en bra score, säger Alex Norén till AP.

Totalen hamnade därmed på 16 under par för Alex Norén, ett slutresultat han delade med ytterligare åtta spelare i PGA-tourtävlingen i Blaine, Minnesota.

Det var ett slag upp till tvåan, amerikanen Adam Long, och tre slag i från segrande Michael Thompson, även han från USA.

Thompsons fjärderunda på 67 slag tillhörde inte de bästa under tävlingen, men hans fina resultat tidigare i helgen räckte gott och väl för att hålla kvar honom i toppen.

Senast Thompson segrade var för sju år sedan, och han var känslosam i sin segerintervju:

– Det har gått lång tid. Jag är verkligen ledsen att min fru och mina barn inte är här och kan fira med mig. Jag längtar efter dem, sade han med sprucken röst.

Norlander klättrade 17 placeringar

Segern innebär att 35-åringen rusar i rankingen från en 151:a plats till 39 och är klar för stora tävlingar som PGA-mästerskapet och US Open.

– Det är det som gör det här spelet så otroligt. Vi måste spela för våra jobb varje år. Och att veta att jag har en säkerhet nu i två ytterligare år och kommer att få spela i alla de där turneringarna, säger han och fortsätter:

– Det är bara så härligt.

Henrik Norlander hade också en fin runda på 65 slag, och klättrade 17 placeringar och slutade på 23:e plats, på totalt tolv under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.