Alex Norén har häng på täten på PGA-touren i USA. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén har häng på täten i USA

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén är efter två dagar bäste svensk i den pågående PGA-tourtävlingen i Blaine, Minnesota, sex slag efter toppen på -6. De senaste veckornas succéman, Henrik Norlander, ligger en bit efter på delad 51:a plats på -2.

Norén gick på fredagen runt på 69 slag och hans sammanlagda -6 räcker till en delad 17:e plats. Han är sex slag bakom täten, men bara tre från en sjätteplats.

Även Henrik Norlander får spela vidare i helgen, han ligger 51:a, fyra slag efter Norén.

Det är jämnt i toppen, där de mer anonyma spelarna tar för sig i ett blåsigt Blaine, strax norr om Minneapolis. Den amerikanska duon Michael Thompson och Richy Werenski leder tävlingen på -12, ett slag före landsmännen Tony Finau och Talor Gooch.

Finau är en av få stjärnor som spelat bra i tävlingen, där spelare som Brooks Koepka och Bubba Watson missat den så kallade cutten för vidare spel.

Även för svenskarna David Lingmerth och Daniel Chopra är det slutspelat, ingen av dem lyckades någon av dagarna gå under par och missade med viss marginal cutten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.