Norlander efter sjätteplatsen i Ohio: ”Skönt att det är över”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Norlander nådde sin bästa placering på PGA-touren i år när han blev sexa på svårspelade Muirfield Village i Ohio.

För SVT Sport berättar han om känslan efter den fina slutplaceringen.

– Det är skönt att det är över, det är en riktigt tuff bana.

Hur känns det efter den här helgen?

– Det är skönt att det är över, det är en riktigt tuff bana. Det var en grind liksom, alla 72 hål. Även när jag sköt sex under i fredags, det går liksom inte att släppa överhuvudtaget på den här banan. Det blir boogie direkt, säger Norlander till SVT Sport.

Norlander berättar om hur livet – och golfen – förändrades när han fick barn.

–  Vi fick barn i mars och efter det har hela min syn på livet förändrats. Jag har blivit bättre mentalt. Alltså jag tränar precis lika mycket och vill självklart lika mycket som jag alltid har velat. Att spela bra och vara med och fajtas i toppen.

– Men nu låter jag dåliga varv rinna förbi. Jag tar inte ett dåligt varv på för stort allvar. Jag går inte och grämer mig och är tjurig över det längre utan livet är lite för kort.

Lyssna till Norlander i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.