Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Nelly Kordas läckra putt • Tar sedan hem fjärde LPGA-titeln: ”En virvelvind” Foto: TT / Bildbyrån

Fjärde raka segern på LPGA-touren för Nelly Korda – jagar Annika Sörenstams rekord

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Nelly Korda vann det avslutande matchspelet i Las Vegas mot Leona Maguire och tog sin fjärde raka titel på LPGA-touren. Det har ingen lyckats med på 16 år.

Nu jagar hon Annika Sörenstams rekord.

– Jag kan inte ens få in det i huvudet. Det har varit en sådan virvelvind de senaste tre veckorna. Jag känner bara att jag vill framåt hela tiden, säger amerikanskan Korda enligt AP.

Senaste gången någon vann fyra raka tävlingar var Lorena Ochoa som gjorde det 2008.

Rekordet på LPGA touren har Nancy Lopez 1978 och Annika Sörenstam 2004-05 som då vann fem tävlingar på raken.

Formatet i denna femdagarstävling var annorlunda där man inledde med tre vanliga rundor och sedan gick över till matchspel lördag och söndag.

Korda vann fyra av de sju första hålen och kunde vinna med 4&3, vilket betyder att hon ledde med fyra hål med tre hål kvar, en utklassning. Förstapriset var på 3,2 miljoner kronor.

”Hatten av”

– Hatten av för henne. Hon är en otrolig spelare och hon spelar fantastisk golf just nu. Allt jag kunde göra är att spela mitt eget spel, och det var inte tillräckligt bra idag, säger Maguire.

Ingen svenska gick till slutspelet där man var tvungen att vara topp 8 efter tre rundor.

Anna Nordqvist slutade 15:e på 220 slag, två ifrån. Korda var bara sexa efter tre rundor och hade då 215 slag och var fem efter ledande Maguire, men dessa slag nollställdes sedan.

Linn Grant var 25:a (222), Madelene Sagström 32:a (225), Maja Stark 40:e (226).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.