Martin Kaymer under US Open i juni 2018. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Förre världsettan spelar i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tysken Martin Kaymer, föredetta världsetta och majorsegrare i PGA Championship 2010 samt i US Open 2014, kommer till Sverige.

De svenska världsstjärnorna Henrik Stenson och Alex Norén har tackat nej. Efter de tunga beskeden kan arrangören för Nordea Masters, Europatourtävlingen i golf som i år avgörs i Göteborg, presentera roligare nyheter.

Tysken Martin Kaymer, föredetta världsetta och majorsegrare i PGA Championship 2010 samt i US Open 2014, kommer till Sverige.

Nordea Masters

”Våra vassaste spelare”

Han gör upp med bland andra svenskarna Alexander Björk, Joakim Lagergren och Marcus Kinhult om segern på Hills golfklubb 16–19 augusti.

”Återväxten inom svensk golf är stark och därför är det fantastiskt kul att tre av våra vassaste spelare just nu är med och visar upp sig för vår svenska publik”, säger tävlingschefen Claes Nilsson till arrangörens webbplats.

Martin Kaymer

Antal spelade Nordea Masters: 2

Antal klarade kvalgränser: 2

Bästa placering hittills: 2:a 2007

Race to Dubai: 65

Världsranking: 124

Majorsegrar: 2 (US Open 2014, PGA Championship 2010)

Segrar på Europatouren: 11

Blev proffs: 2005

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nordea Masters

Mer i ämnet