Alexander Hughes stod för rekordrunda. Foto: Golf.com

Gick på 55 slag – nytt världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Den 27 augusti hände det osannolika på South Lakes Golf Course i Oklahoma. Alexander Hughes gick runt 18 hål på sanslösa 16 under par – 55 slag. Monsterundan är världsrekord.

Rekordrundan innehöll 10 birdies och tre eagles, varav en var en hole in one. Det enda ”dåliga” på varvet var en missad birdieputt från 2,5 meter på det 14:e hålet.

– När jag insåg att jag gjort 26 slag på första nio hålen då började jag känna att det här är absurt, sa Hughes efteråt till Golf.com

2012 noterade australiensaren Rhein Gibson en 55:a, också det i Oklahoma och 1962 gjorde Homero Blancos detsamma på en lokal tävling i Texas, skriver Golf Channel.

Hughes tangerar därmed världsrekordet.

När Hughes kom in efter rundan var han osäker på hur han skulle berätta om den otroliga rundan. Han var rädd för att inte bli trodd eller låta kaxig och besämde sig för att bara fråga i klubbhuset.

– Hej, vad är banrekordet? Han svarade 59 och jag sa, ok jag gick runt på 55 så jag tror jag slog det, berättar Hughes för Golf.com.

– Det här ger mig mycket självförtroende. Det är anmärkningsvärt att vara med på en lista med så få namn över människor som har gått på 50 någonting. Jag känner mig välsignad att kunna vara en del av historien på något sätt., säger Huges som snart hoppas att kunna bli proffs.

Men än så länge på sina tre tävlingar har han inte klarat en kvalgräns.

MER GOLF: Anna Nordqvist tappade ledningen (31 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.