Anna Nordqvist. Foto: TT Nyhetsbyrån

Anna Nordqvist tappade på sista rundan – femma i majorn

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist hade ett läge att vinna PGA-mästerskapet inför den sista rundan då hon var två slag från ledning.

Men den avslutande rundan blev inte lyckad och hon slutade femma i årets tredje major. Vann gjorde sydkoreanskan Kim Sei-Young.

– Jag är ändå nöjd över veckan och med min femteplats, säger Nordqvist till SVT Sport.

Anna Nordqvist låg tvåa inför den sista rundan av majortävlingen Women's PGA Championship, som spelades i amerikanska Newtown Square, Pennsylvania.

Men trots att svenskan bara var två slag efter den ledande sydkoreanskan Kim Sei-Young slutade hon till slut hela tio slag bakom segraren. Nordqvist hade en tung sistarunda och gick runt på ett slag över par. Bara på det allra sista hålet slog hon en birdie.

I sammandraget landade svenskan fyra under par.

– Jag kämpade på idag med. Jag slog många bra slag, men flytet var aldrig riktigt där. Det kändes bra att få avsluta med en birdie på sista och det har varit väldigt mycket bra spel denna vecka så jag känner att jag är på rätt väg, säger Nordqvist.

Fem slag bättre än tvåan

Kim Sei-Young stod som segrare på 14 under par när tävlingen avslutades på söndagskvällen, svensk tid. Fem slag bättre än tvåan, landsmaninnan Inbee Park. Det är sydkoreanskans första majorseger.

– Mina händer och knän skadade av nervositet. Det här betyder massor, det är känslosamt, sade vinnaren i Viaplays sändning.

Pernilla Lindberg slutade på en delad 18:e plats och Madelene Sagström fick dela 23:e platsen med sex andra spelare. Linnea Ström slutade på en delad 64:e plats.

PGA-mästerskapen skulle egentligen ha avgjorts redan i slutet av juni men sköts upp på grund av coronapandemin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.