Caroline Hedwall skuggar täten i Evian Championship. Foto: TT/Arkiv

Hedwall skuggar täten inför sistarundan

Uppdaterad
Publicerad

I damernas fjärde majortävling, Evian Championship, låg Caroline Hedwall inför dagens runda fyra slag efter ledaren Mi Hyang Lee. Och Hedwall såg inledningsvis ut att utmana ordentligt när hon inledde med tre raka birdies. Men 30-åringen mattades av och gick till slut in på -3, sex slag bakom ledarduon.

Caroline Hedwall blev den enda av fem deltagande svenskor att ta sig vidare till spel i helgen.  Det efter en riktigt imponerande runda under gårdagen när hon kom in på sju under par, den delat bästa rundan för tävlingen.

Inledde stark

30-åringen från Täby inledde dagens runda riktigt starkt och hade birdie på de tre första hålen. Men sen stötte Hedwall på patrull, efter en drive ut i skogen till höger om fairway blev det bogey på fjärde hålet.

Åtta raka par

Hedwall hade sedan åtta raka par och såg stabil ut. Efter en bogey på tretton så avslutade svenskan starkt med två raka birdies på 15 och 16 och hade även chansen med birdieputt på 18 men missade med en halvmeter.

Hedwall kom till slut in på 68 slag, tre under par och ligger på en sjundeplats på -9 totalt.

Svenskan har fyra starka sydkoreanskor över sig på resutalttavlan. Bäst av alla är Hyo Joo Kim som leder på -15 men trots välspelande motståndare lovar Caroline Hedwalls spel gott inför söndagens avslutande runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.