Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Här möter Stenson pressen efter kritiken: ”Jag är besviken”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon gör Henrik Stenson sin debut på omsusade LIV-touren.

På en pressträff som LIV själv arrangerade inför tävlingen, beskrev den svenska golfspelaren hur han upplevde att fråntas sin kaptensroll i Ryder Cup.

– Jag är såklart besviken, säger han.

Sedan Henrik Stenson för drygt en vecka sedan meddelade att han kommer spela LIV-touren har den svenske golfspelaren blivit starkt ifrågasatt.

Han har förlorat en av sina största sponsorer och får inte längre vara kapten i Ryder Cup.

Under torsdagen deltog Stenson på en presskonferens inför sin första tävling som inleds i morgon och anordnas på den tidigare amerikanska presidenten Donald Trumps golfbana Bedminster i New Jersey.

Stenson: ”Det är vad det är”

På pressträffen fick han bland annat en fråga om hur han reagerade på att Ryder Cup plockade bort honom från det ärofyllda uppdraget som kapten.

– Jag har gjort alla möjliga justeringar för att det ska vara möjligt att fullfölja mina uppdrag som kapten. Och jag har haft jättebra hjälp från LIV för att kunna göra det, säger Stenson.

– Vi hade flera diskussioner och jag berättade att jag skulle spela LIV-touren. Efter en kortare period fick jag veta att jag skulle bli borttagen. Så jag är såklart besviken. Men det är vad det är, nu är det bara att gå vidare.

Touren som splittrar golfvärlden

Stenson har tidigare på Twitter uttalat sig om varför han valde att ansluta till LIV. Där skrev han att beslutet delvis varit ”kommersiellt drivet” men också att formatet, schemat och nivån på spelare var avgörande.

Den omdiskuterade LIV-touren har splittrat golfvärlden den senaste tiden. Touren finansieras av Saudiarabien, erbjuder enorma prispengar och har lockat över några av de största spelarna från PGA-touren och Europatouren.

Klipp: 60 sekunder: Den hårt kritiserade LIV-touren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera stjärnor har lämnat PGA för LIV Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.