Henrik Stenson är långt ifrån ledningen i St Louis. Foto: Bildbyrån

Ingen bra majorstart för Stenson

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska golfstjärnan Henrik Stenson fick ingen bra start på PGA-mästerskapen, årets sista majortävling för herrarna. Alexander Björk ligger något bättre till än Stenson.

Med tre slag över banans par är 42-åringen långt ifrån ledningen i St Louis, USA. Stenson inledde med en bogey och gjorde sedan ytterligare tre under rundan. Han fick nöja sig med en birdie.

Alexander Björk gick ett under par på golfbanan i Akron, Ohio, för totalt 69 slag sedan han gjort två birdies och en bogey, och ligger på en delad plats 39 inför andra dagen. Alex Noren gick liksom Henrik Stenson på par efter att de båda blandat och gett med tre birdies men också tre bogeys var.

Leder gör engelsmannen Ian Poulter med åtta under par. Amerikanerna Kyle Stanley och Rickie Fowler ligger på en delad andraplats med sju slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapen

Mer i ämnet