Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Scottie Scheffler i handfängsel leds till polisbilen. Foto: ESPN

Kaos i PGA-mästerskapet: Scheffler greps av polis och Norén fick vänta

Uppdaterad
Publicerad

Det rådde kaos inför den andra rundan av PGA-mästerskapet.

Starten sköts upp efter en dödsolycka utanför banan.

Dessutom greps Scottie Scheffler av polis, rapporterar ESPN.

”Ett stort missförstånd”, säger världsettan.

Den andra dagens spel flyttades fram på grund av en trafikolycka. En buss hade kört ihjäl en gångtrafikant, meddelade en talesman för polisen för ESPN. Olyckan i sig har inte med Scheffler att göra.

Fick handfängsel på sig

Scheffler ska ha kört förbi en polisman, och sedan inte stannat när denne ropade åt honom att göra det. Polismannen uppger i sin rapport att han försökte få Scheffler att stanna men denne körde på och drog med sig polisen som föll och skadade sig. Polisen fick senare uppsöka sjukhus med smärtor.

PGA-mästerskapet

När Scheffler, som vunnit fyra av sina fem senaste tävlingar, till slut stannade blev han snabbt upptryckt mot bilen och försedd med handfängsel, skriver ESPN, vars reporter sedan filmade när Scheffler fördes iväg till en polisbil som skulle ta honom till polisstationen.

”I morse tog jag mig fram enligt polisens anvisningar. Det var en väldigt kaotisk situation och det blev ett stort missförstånd kring vad jag blev ombedd att göra. Jag hade aldrig för avsikt att ignorera någon av instruktionerna. Jag är hoppfull att kunna lägga detta åt sidan och fokusera på golf idag”, säger Scheffler enligt ett pressmeddelande och beklagar dödsolyckan.

”Det sätter verkligen allt i ett perspektiv”.

Den lokala nyhetssajten Wawe rapporterar att Scheffler, när han förts till den lokala polisstationen var misstänkt för fyra olika brott, bland annat andra gradens överfall (assault) mot polis och vårdslös körning.

Scheffler har blivit släppt och kunde slå ut 16.08.

– Jag kom när olyckan hade hänt och såg bara väldigt många polisbilar och vi satt bara och väntade. Jag hade ingen aning om vad som hade hänt men det är aldrig kul med trafikolyckor. Det blev en väldigt tråkig stämning när någon miste livet, en konstig morgon på alla sätt, säger Alex Norén till Viaplay efter 70 slag, ett under par i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapet

Mer i ämnet