Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Madelene Sagström om att konkurrera internt om OS-platserna Foto: TT/SVT

Madelene Sagström om konkurrensen för OS-platserna: ”Vill slå varandra”

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström, 31, nosar på en av Sveriges två OS-platser.

Hon berättar om den tuffa konkurrensen mellan de svenska golfstjärnorna.

– Varje vecka vill man vara högst upp på prispallen, säger Sagström till SVT Sport.

Hör Sagström berätta om OS-konkurrensen i spelaren ovan.

Madelene Sagström imponerade stort under LPGA-tävlingen i New Jersey. Ändå fick helgen ett bittert slut för den 31-åriga svenskan.

OS i Paris 2024

– Jag kände att det kanske skulle varit min tävling. Jag spelade mitt bästa spel. Jag gav verkligen allt, det fanns ingenting kvar i kroppen. Att det inte räckte – det var riktigt surt, säger Sagström om sin andraplats.

Tappade vinsten

Amerikanskan Rose Zhang smet förbi på sista rundan och knep till sist segern, men i efterhand kan Sagström ändå glädjas åt sin insats.

– Jag är jättestolt, det finns mycket mer positivt att ta med sig än att jag inte vann. Det var inte jag som förlorade tävlingen. Det var hon som vann den, säger hon.

Och andraplatsen gav även 31-åringen en fin skjuts på världsrankningen. Sagström klättrade 28 placeringar och ligger i skrivande stund på 34:e plats, endast fyra placeringar bakom Sverigetvåan Linn Grant.

”Gamla rävarna behöver steppa upp”

De två främsta svenskorna (Maja Stark i ledning på 17:e plats) får tävla i OS i sommar.

– Anna (Nordqvist) och jag, de gamla rävarna, har pratat om att vi behöver steppa upp lite. Det är kul men det är ingenting jag kan fokusera på. Jag har varit i den här situationen förut i min karriär, säger Sagström, som tävlade under OS i Tokyo 2021.

Så det känns inte riktigt lika viktigt som ifall du aldrig hade spelat OS innan?

– Det är klart man alltid blir besviken om man inte blir kvalificerad. Det slog mig förra gången hur häftigt det var. Men det känns inte heller som att det är på liv eller död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet