Luke Donald. Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Han ersätter Stenson som kapten

Uppdaterad
Publicerad

Luke Donald har blivit utnämnd som ny Ryder Cup-kapten. Det efter att svenske golfproffset Henrik Stenson blivit av med titeln. Donald har tidigare varit vicekapten två gånger för tävlingen.

Henrik Stenson sparkades som Ryder Cup-kapten efter att ha gått med i den saudifinansierade LIV-touren.

Nu är ersättaren klar: engelsmannen Luke Donald.

Ryder Cup

”En av de största utmärkelserna”

– Jag är väldigt stolt över att ha blivit utnämnd till Ryder Cup-kapten för 2023. Det är verkligen en av de största utmärkelserna som kan tilldelas en golfspelare, att leda ett lag av dina kamrater och vara en ambassadör för en hel kontinent, säger Donald i ett pressmeddelande.

Engelsmannen representerade Europa i Ryder Cup fyra gånger som spelare och var med i det vinnande laget alla gånger.

”Inte bytt ut det mot något”

– Jag känner mig oerhört privilegierad som har fått det ansvaret och det är ett ansvar jag inte tar lätt på.

– Några av mina bästa golfminnen har varit under Ryder Cup och jag hade inte bytt ut de mot någonting. Det är en tävling olik någon annan och jag kan inte vänta med att skapa fler speciella minnen i Italien nästa år.

44-åringen har tidigare varit vicekapten i de två senaste upplagorna av den tvååriga tävlingen. Ryder Cup kommer att utspela sig i Rom nästa år.

ARKIV: USA vann Ryder Cup 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet