Pernilla Lindberg. Foto: Göran Söderqvist/TT Nyhetsbyrån

Lindberg om klädkoden: ”Alla spelare röstade okej”

LPGA-touren i golf har infört en ny, striktare klädkod som bland annat reglerar längden på kjolar. De nya reglerna har väckt reaktioner i media, men svenska golfspelaren tar det med ro. – 99 procent av spelarna behöver inte tänka på dessa förändringar, säger Pernilla Lindberg till SVT Sport.

Pernilla Lindberg, som slutade 48:a i US Open som tog slut inatt, ger inte mycket för kritiken som den nya klädkoden har fått.

– Det är media som har tagit den nya klädkoden och gjort en mycket större grej av den än vad den är. Det är faktiskt inte några jättestora förändringar från den klädkod vi har haft och alla vi spelare röstade ok för de nya förändringarna, säger hon till SVT Sport.

”De flesta har klädkod”

För Lindberg är en klädkod en självklarhet och förändringarna påverkar inte henne.

– De flesta arbetsplatserna har ju en klädkod så det tycker jag är naturligt. Och 99 procent av spelarna behöver inte ens tänka på dessa förändringar. Våra outfits är okej med de nya förändringarna, säger hon.

– Det är ingen på vår tour som bär för korta kjolar och det känns ju som det är det de har hakat upp sig på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer