Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en birdieputt från Linn Grant i spelaren ovan. Foto: Danial Hakim

Linn Grant med tätkänning i Singapore

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant kände sig lite förvirrad efter förra veckans svajiga spel. Att gå tillbaka till grunderna verkar ha gjort susen för den svenska golfstjärnan.

– Ett slag i taget, säger Grant, som ligger tvåa efter första rundan av LPGA-tävlingen i Singapore.

Grant är med i den absoluta tätstriden efter första dagens spel i Singapore. 24-åringen inledde med 69 slag, tre under par, och är delad tvåa, bara ett slag bakom ledande amerikanskan Sarah Schmelzel.

Därmed studsade Grant tillbaka direkt efter förra veckans motiga spel då hon inte blev bättre än 65:a i LPGA-tourtävlingen i Thailand.

– Det var lite kämpigt förra veckan så jag har försökt gå tillbaka till att testa några saker som jag vet brukar funka, säger Grant efter första rundan.

– Så jag har försökt att spela väldigt enkelt, att bara ta ett slag i taget. Särskilt när det är så här blåsigt, då brukar det vara en bra taktik.

Sagström två slag bakom Grant

Madelene Sagström är också bra med efter första dagen i Singapore. 31-åringen, som var uppe i ledning förra veckan innan hon föll till en slutlig niondeplats, ligger två slag bakom Grant.

De tre övriga svenskorna har inlett tyngre. Anna Nordqvist är två över par, Maja Stark är fem över och Linnea Ström ligger näst sist efter en mardrömsrunda, åtta över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.