Louis Oosthuizen. Foto: Bildbyrån

Louis Oosthuizen i fortsatt ledning inför avgörandet i British Open

Uppdaterad
Publicerad

Louis Oosthuizens storform håller i sig.

Sydafrikanen är i fortsatt ledning efter tredje rundan i British Open.

Oosthuizen lyckades hålla Collin Morikawa och Jordan Spieth bakom sig och leder just nu på tolv slag under par, ett respektive fyra slag före de båda amerikanerna.

38-åringen hoppas under söndagen kunna lyfta ”The Claret Jug” för första gången sedan 2010 då han gjorde det på St Andrews. Några fler majortitlar har det inte blivit för sydafrikanen som däremot har hela sex andraplatser.

Han inledde lördagens spel på elva slag under par och började habilt med sex raka par. Tålamodet gav till slut utdelning för Oosthuizen som gjorde birdie på både sjunde och nionde hålet.

Men efter bogeys på både hål 11 och 13 var Morikawa och Spieth med i matchen igen och gick för en kort stund upp i delad ledning.

På det 16:e hålet kunde Oosthuizen återta ledningen genom en precis birdieputt.

24-årige Morikawa inledde skakigt med en bogey på både andra och femte hålet, men studsade snabbt tillbaka. Efter fyra birdies är amerikanen med i matchen inför söndagens avgörande.

Landsmannen Jordan Spieth såg länge ut att kunna utmana, men kroknade på slutet efter två raka bogeys på både hål 17 och 18 och ligger trea, nio slag under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.