Henrik Stenson har haft en tung säsong. Han är utslagen ur British Open och får inte delta i OS där han hade ett silver att försvara. Foto: TT

Alla svenskar har spelat klart i British Open

Uppdaterad
Publicerad

De fyra svenskar som kom till start i British Open missade cutten och har spelat klart i tävlingen.

Det var stolpe ut för trion Marcus Kinhult, Henrik Stenson och Rikard Karlberg som alla hade +2 och missade fortsättningen över helgen med ett slag. Alex Norén spelade bort sina chanser i går med 74 slag och fick +5 totalt.

Karlberg gjorde en bogey på det 18:e hålet, vilket blev kostsamt.

– På en skala ett till tio är besvikelsen en klar nia. Jag gjorde ett ärkemisstag på sista och slog ned utslaget i bunkern. Klantigt gjort, säger Karlberg till TT.

För Stenson, 45, var den missade cutten i The Open den första sedan 2007. Han vann tävlingen 2016.

Osthuizen drygade ut ledningen med rekord

Louis Oosthuizen drygade ut ledningen från i går. Han följde upp 64 med 65 efter stabilt spel. Sydafrikanen leder med två slag före amerikanen Collin Morikawa. Han hade en biridieputt från fyra meter på det sista hålet och avslutade med ett säkert par i blåsten.

– Det är en bra position att befinna sig på inför helgen men det är bra folk på leaderboarden och det kommer att bli fantastisk golf, säger Ooshuizen enligt Reuters

Ett tag jagade Oosthuizen banrekordet på 63 slag, efter bland annat en eagle på hål 14, på Royal St George's-banan vid kusten i Sandwich, Kent, men en bogey på det 16:e hålet stjälpte den planen.

129 slag efter två rundor av British Open är dock rekord i tävlingens 149-åriga historia. Det tidigare rekordet på 130 slag delades av Nick Faldo på Muirfield 1992 och Brandt Snedeker på Royal Lytham & St. Annes 2012.

MER GOLF: Se Merritts fenomenala Hole In One här (4 juli 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.