Phil Mickelson vid det tolfte hålet på Royal St George's-banan i Sandwich, Kent. Foto: TT

Historisk för sju veckor sedan – nu är Mickelson sist i British Open

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av maj skrev Phil Mickelson historia med att bli den äldste vinnaren av en major då han vann PGA-mästerskapen som 50-åring. I dag stack han ut på ett mindre smickrande sätt i British Open. Han har hunnit fylla 51 och är sist i tävlingen som 155:a. 

Scorekortet var en trist läsning. Han räknade in +10 och landade på 80 slag. Detta efter åtta bogeys och en avslutande dubbelbogey då han hamnade i ruffen denna plågsamma dag.

Cutten går just nu på 71 slag och redan nu står det klart att Mickelson inte kommer att spela över helgen. Han vann tävlingen 2013 och blev tvåa 2016 efter en fantastisk duell med Henrik Stenson som är en del av svensk idrottshistoria.

Tappat formen efter majorsegern

Efter majorvinsten i maj har inte Mickelson varit bland de 60 bästa i sina fyra följande tävlingar. Dagens 80 slag är Mickelson sämsta inledning i The Open på sina 27 starter.

Klockan 10.47 svensk tid slår Mickelson ut på andra rundan tillsammans med Tyrrel Hatton och Kevin Kisner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.