Foto: Bildbyrån

Maja Stark pausar: ”Känner inte igen mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev endast två rundor för Maja Stark, 22, i Scandinavian Mixed i helgen.

Efteråt meddelade golftalangen att hon tar en liten paus från golftävlingar.

”Min hjärna är trött och min kropp gör ont, så jag måste prioritera att få ordentlig vila”, skriver hon på Instagram.

Maja Stark har gjort succé sedan hon tog klivet upp som golfproffs. Totalt har det blivit tre proffstitlar för 22-åringen, men i helgens Europatourtävlingar i Halmstad gick det tyngre.

Stark klarade inte cutten och hade spelat färdigt efter två rundor – och i helgen meddelade hon att hon behöver en paus.

”De senaste månaderna har varit väldigt hektiska och jag har nu äntligen börjat reflektera ordentligt. Jag tror inte att jag var beredd på hur mycket resa, spela, media och livet skulle påverka min hjärna och min kropp, men det har definitivt tagit ut sin rätt och jag kan inte säga att jag känner igen mig själv när jag är ute och spelar”, skriver hon på Instagram.

”Vaknade av smärta”

Hon skriver vidare att det fanns tecken på att hon behövde en paus, som till exempel skador och humörsvängningar.

”Jag kände att jag var en ”riktig idrottare” när jag vaknade av smärta varje dag, men det är utmattande och det är definitivt inte rätt sätt att gå tillväga om jag vill göra det här ordentligt. Missförstå mig rätt, jag har haft en av de bästa tiderna i mitt liv den här säsongen och jag skulle inte vilja ha något annat yrke, men min hjärna är trött och min kropp gör ont, så jag måste prioritera att få ordentlig vila (börjar med två veckors ledighet nu), och hitta mitt bästa jag igen”, skriver hon.

Stark kommer att fortsätta att träna, men står över åtminstone två tävlingar.

MER GOLF: Grant gillar slagläget hon är i  (13 juni 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant med i täten på Scandinavian Mixed Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.