Stark besviken och Stenson nöjd – med samma score

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark, ledaren av damernas Europatour gick i en publikboll med Henrik Stenson på första varvet av Scandinavian Mixed, där herrarna och damerna möter varandra. Båda två kom in på två under par men med olika känslor efter rundan.

– Det hade kunnat varit väldigt mycket bättre. Men jag stod över puttarna och kände inget självförtroende, så första nio hålen var inte alls kul, sa Stark.

– Jag är väl lite mer nöjd för jag spelade sämre golf än vad hon gjorde. Jag hade väl någon mer chans till birdie men fler chanser att tappa slag, så med tanke på det är jag väl ganska nöjd, sa Stenson till SVT Sport.

Vad säger du annars om Maja?

– Hon driver bollen bra och spelar aggressivt men det största drivet hon har är det i huvudet, motivationen och viljan att göra bättre. Det är det som kommer att ta henne långt, säger Stenson om den 22-åriga tjejen från Abbekås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.