Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark är vidare i matchspelet i Las Vegas Foto: TT

Maja Stark tappade ledningen efter svag avslutning på Europatour-tävlingen Scottish Open

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark var länge i ledning under Scottish Opens tredje dag.

Men en svag avslutning gjorde att hon tappade den.

Efter två bogeys på de fyra sista hålen ligger hon nu delad tvåa.

– Jag gjorde korkade misstag, säger Stark.

Maja Stark, som låg tvåa efter gårdagens runda, klättrade efter en fin första halva upp till ledarpositionen i Scottish Open. Mne hon avslutade svagt, med bland annat två bogeys på de fyra sista hålen.

En av dessa kom på det allra sista hålet, då hon på par fem-hålet missade green med det fjärde slaget. Chippen in på greenen landade en bra bit från hålet, och hon lyckades inte rädda par med en lång putt.

”Gjorde korkade misstag”

När Stark sedan satte den korta bogey-putten och sedan tog upp bollen ur koppen var det tydligt på kroppsspråket hur missnöjd hon var med rundan som hon gick runt på par, 72 slag.

– Det kändes som att jag hade många bra lägen, men jag litade inte på mina järnklubbor i dag. Jag gjorde korkade misstag på puttarna när jag ändrade mig precis när jag skulle putta och siktade någon annanstans, och missade istället. Det kändes som att jag spelade en sån omogen golf, säger Stark i ett pressmeddelande.

”Vill ta revansch”

Stark är trots den svaga avslutningen delad tvåa, tre slag efter den ledande fransyskan Celine Boutier, som förra veckan vann majortävlingen Evian Championship.

– Jag vill ta revansch, och det är skönt att jaga någon som inte är allt för långt före. Så det känns bra att spela i ledarbollen. I morgon får jag bara ta mig an en ”Skitsamma-mentalitet”, för det är den sista dagen och jag vet mitt läge. Jag har klarat ”cutten”, nu handlar allt bara om att vinna, säger stark.

Hedwall sexa

Ett slag bakom Stark hittar vi en annan svenska, Madelene Sagström som gick runt på fyra slag under par. Och sexa, två slag efter Sagström, är Caroline Hedwall efter en 67-runda.

Scottish Open är genrep inför majortävlingen British Open som spelas nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.