Rory McIlroy anser att Europa kommer att ha svårt att vinna Ryder cup framöver. Foto: TT.

McIlroy: ”Europa blir underdogs i tio år framöver”

Uppdaterad
Publicerad

Brittiske stjärnan Rory McIlroy anser att Europa har flera tuffa år framöver i Ryder Cup. Han anser att det kan dröja länge till det europeiska laget vinner nästa gång.

– Europa kommer att ha en bit upp i Frankrike och så kommer det också att vara under de kommande tio åren, säger världsstjärnan till The Sun.

Europa spelar nästa år för att ta revansch mot USA i Ryder Cup i Frankrike. Det europeiska laget förlorade i fjol med 11-17 mot USA, vilket kan bli ett återkommande tema i sammanhanget. Fyrfaldige majorvinnaren Rory McIlroy anser att det kan ta många år innan Europa vinner igen.

– Europa kommer att ha en bit upp i Frankrike och så kommer det inte bara vara nästa år utan för de kommande tio åren eftersom att de har ett så ung och bra lag, säger McIlroy till The Sun.

Ryder Cup

Flera unga stjärnspelare

28-åringen anser att USA har en stor fördel i att flera av landets bästa spelare ännu är unga såsom 24-årige världstvåan Jordan Spieth och världsfyran Justin Thomas.

– Du har Jordan, JT, Patrick Reed, Rickie Fowler och Daniel Berger, alla i 20-årsåldern. De kommer att vara grunden i ett riktigt starkt lag i många år framöver, säger han.

Spanske världsfemman John Rahm är bäst placerad av de europeiska spelarna på världsrankingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet