Alex Norén måste rulla i birdies för att få spela till helgen Foto: TT Nyhetsbyrån

Alex Noréns birdie på 18 kan ge spel till helgen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson (+2) och Alex Norén (+3) inledde The Masters dåligt. Idag krävs det en uppryckning för att få spela till helgen. Norén börkade illa med spelade upp sig och gick på 72 slag. Hoppet om spel till helgen lever för svensken.

Vid 17.05 lokal tid (23.05 svensk tid) avbröts spelet på grund av dåligt väder, men det kom igång 25 minuter senare.

– Jag spelade hyfsat bra från tee, men annars är det järnen som inte kommer nog nära. Det var kanske lite bättre på slutet men alldeles för dåligt för att få ihop en bra score, sa Norén till CMore efter varvet.

Efter en birdie på  2:an så fick Norén stora problem på det nyförlängda 5:e hålet. Fyra slag krävdes från greenkanten med dubbelbogey som följd. Rejäl uppförsbacke för Haninge-fostrade svensken.

– Dubbelbogeyn på femman svider. Jag slog två bra slag där in mot green. Men kom in kort och sedan har man den där knölen framför hål. Jag vet inte hur man ska komma nära där, säger svensken lite uppgivet.

Norén gjorde sedan tre birdies och sista putten på det 18:e kan kanske ge svensken en plats till helgen. Norén är tre över par och just nu är kvalgränsen på +3. Men det beror på att förutom de 50 främsta så går även de som är inom tio slag från ledaren vidare. Just nu leder Molinari på -7. Men om någon går till -8 så är det gonatt för Norén.

– Det blev lite bättre puttning idag och jag tog vara på det på de fem-sex sista hålen då jag spelade lite bättre.

– Det skulle vara skönt att klara cutten, att få en helg här, att få förhoppningsvis två bra rundor och komma in i det lite, säger Norén till CMore.

Henrik Stenson är ute på andra nio just nu.

Följ The Masters via den officiella leaderboarden >>>

Följ alla spelare – slag för slag via Augustas tracker >>>

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.