Nyblivne världsettan Scottie Scheffler vann Masters

Uppdaterad
Publicerad

Scottie Scheffler blev ny världsetta för två veckor sedan.

Och amerikanen levererade direkt som nummer ett när han vann Masters på Augusta.

– Det var en lång dag, en tuff dag för mig. Jag försökte bara hålla huvudet kallt och slå mina slag, säger han enligt AFP.

Scottie Scheffler, 25, gick ut med tre slags ledning före Cameron Smith på den sista rundan av Masters på Augusta.

Och den nyblivne världsettan höll för trycket.

Scheffler hade inga större bekymmer att hålla undan och säkra sin första majortitel någonsin. Han avslutade sista rundan på 71 slag och vann till slut tre slag före nordirländaren Rory Mcilroy. Efter succén var Scheffler lättad.

– Det var en lång dag, en tuff dag för mig. Jag försökte bara hålla huvudet kallt och slå mina slag, säger han enligt AFP.

Woods tappade

Tiger Woods gjorde sin första stora tävling sedan den svåra bilolyckan för 14 månader sedan.

Golflegendaren inledde tävlingen starkt men tappade ju längre in i veckan han kom. Woods gick den sista rundan på sex slag över par och slutade till sist på tretton slag över par.

– Jag har inte spelat mitt bästa där ute. Men bara det att ha stödet och uppskattningen från fansen, det kan ord inte beskriva. Speciellt med tanke på var jag var för ett år sedan och vilka mina utsikter var då, säger Woods i Eurosport.

Han fortsätter:

– Att jag kan spela här, och genomföra alla fyra rundor ändå. Det var positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.