Woods tappar: ”Har varit svårt”

Uppdaterad
Publicerad

Den sjätte Masters-titeln blir allt mer avlägsen för Tiger Woods.

Den tredje rundan på Augusta National blev den hittills sämsta – sex över par – och nu ligger han 18 slag efter ledaren Scottie Scheffler.

– Det har varit svårt, säger Woods.

Det såg lovande ut när Tiger Woods gick sin första runda i Masters-turneringen på ett under par, 71 slag.

Men både fredagens och lördagens rundor blev skakiga. Och till skillnad från i fredags, när Woods räddade upp sina missar med att också få till flera birdies och slutade på två över par (74 slag), så gick lördagens runda på 78 slag, sex över par.

– Man tänker att jag borde ha kommit på något längs med vägen, men det hände inte, säger Woods.

Svagt puttande

Facit? Fem bogeys, två dubbelbogeys på sjätte och 18:e hålet, och tre birdies. Woods säger efter rundan att han tyckte att det var svåra förhållanden med blåst och kyla. Därtill kan uselt puttande adderas.

– Jag tyckte det var tufft. Några av de andra killarna kanske inte säger det, men för mig var det tufft. Jag kände att jag inte riktigt slog det så illa, men jag hade fyra treputtar och en fyrputt, säger han.

Woods ligger nu i totalen på sju över par, 41:e plats, och för att kunna hota den nu ledande amerikanen Scottie Scheffler, elva under par i totalen, krävs någon form av mirakel – typ – att Woods går morgondagens runda på nytt banrekord samtidigt som Scheffler tappar rejält på sin slutrunda.

Svårt nå topp tio

Uppförsbacken till en topplacering är något kortare, även om den också är brant. För en topp tioplacering krävs inför fjärde rundan en total på ett över par.

Woods, som har fem US Masters-titlar, är tillbaka i spel efter att för drygt ett år sedan ha varit med om en allvarlig bilolycka, där hans ben skadades så till den grad att det varit osäkert om amerikanen någonsin skulle kunna återvända till golfplanen.

ARKIV: Reportage – Historien bakom Augusta National

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.