Linn Grant. Foto: TT

Personbästa av Linn Grant: Trea i LPGA-tourtävlingen Japan Classic

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant fortsätter att imponera.

Tidigt på söndagsmorgonen blev hon trea när LPGA-tourtävlingen Japan Classic avgjordes.

Det är hennes bästa LPGA-resultat i karriären, och ett fint formbesked inför den stundande Europatour-finalen.

– Det finns mest positiva saker att ta med sig, säger hon till SVT Sport.

Linn Grant har har ett otroligt imponerande 2022. Inför året hade hon inte vunnit någon tävling på Europatouren, men i år har hon vunnit inte mindre än fyra sådana tävlingar. Dessutom vann hon under våren tre tävlingar på den sydafrikanska touren Sunshine Ladies Tour.

– Det har varit en fantastiskt kul säsong med mycket som har hänt. Extremt mycket positiva saker. Jag har inte riktigt suttit ner än och funderat över dem, eller sett rent statistiskt vad som har varit bra eller mindre bra. Men det har ju varit ett fantastiskt bra år med allt som har hänt, säger hon till SVT Sport.

LPGA-touren

Fem slag bakom segraren

Nu har hon tagit klivet över till LPGA-touren, och imponerar även där. På tävlingen Japan Classic i japanska Shiga stod 23-åriga Grant för en fin insats och slutade trea, fem slag efter den skotska segraren Gemma Dryburgh – som därmed tog sin första seger på LPGA-touren.

– Jag kan inte förstå det, om jag ska vara ärlig. Det har varit en dröm länge och jag har jobbat hårt för det, så det betyder så mycket, sade Dryburgh i segerintervjun ett par minuter efter att titeln var säkrad.

Och även Grant var nöjd.

– Stabilt spel, vi har haft superkul. Jag kände lite att mitt spel blommade ut i helgen, säger hon.

Tappade andraplatsen på hål 18

För Grant, som slutade på -15 totalt, var det en fin slutrunda med inte mindre åtta birdies, men även två bogies. Hon stod för ett par riktigt kvalificerade slag, men tappade andraplatsen efter en bogey på det 18:e och sista hålet.

– Kul att få avsluta med ett bra varv, när jag visste att det fanns en chans att klättra lite. Lite synd så klart med bogeyn på 18:e, det är alltid surt. Men det finns mest positiva saker att ta med sig till nästa gång. Och jag tycker mest bara att det är kul att spela på den här touren och det motståndet som finns här, säger hon.

Ja, hur skulle du säga att skillnaden har varit de här veckorna på LPGA-touren jämfört med hur det är på Europatouren?

– Det är ju helt klart en skillnad, inte bara vad gäller längd och skick på banorna. Toppnivån på LET (Europatouren) är fortfarande väldigt bra, men på LPGA är det fler av samma kaliber.

Bara en tävling kvar i år

Dagens tredjeplats var alltså nytt personbästa för Grant, då hon tidigare som bäst blivit fyra på LPGA-touren vid en tävling i Nordirland tidigare i år. Den tävlingen ingick både på Europatouren och LPGA-touren. Resultatet var ett välkommet formbesked inför den sista tävlingen för säsongen: Europatourfinalen i Spanien.

– Det blir kul! Just nu leder jag ju LET-rankingen men har Maja (Stark) hack i häl. Förhoppningsvis blir det någon kul match mellan oss bägge. Det blir en kul avslutning, säger Grant.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Resultat

1) Gemma Dryburgh, Storbritannien, 268 (71–67–65–65), 2) Kana Nagai, Japan, 272 (68–70–69–65), 3) Linn Grant, Sverige, 273 (69–70–67–67)... 75) Anna Nordqvist, do, 292 (71–77–70–74).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet