Alex Norén klättrade tre placeringar efter PGA-tourens tredje runda i Memphis. Foto: TT Nyhetsbyrån

Norén klättrade tre placeringar – endast tre slag från ledning

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén fortsätter att briljera i amerikanska Memphis och har efter lördagens tredje runda givit sig själv chansen att gå för seger. Svensken klättrade från en delad sjundeplats till en delad fjärdeplats och är nu endast tre slag efter ledande Roy McIlroy.

Alex Norén, som haft tätkänning i amerikanska Memphis, och låg på en delad sjundeplats och fem under par efter två rundor fortsatte att spela bra även i den tredje rundan.

Svensken inledde med en birdie direkt på första hålet och följde sedan upp med en bogey. Resten av framnian gick 37-åringen på par. Desto bättre gick det sedan de sista nio hålen med fyra birdies vilket gjorde att dagen avslutades på 66 slag, 4 under par, och tre placeringar bättre än gårdagen.

Totalt är Norén nio under par – tre slag efter ledande Roy McIlroy.

För Henrik Stenson gick det desto sämre som rasade hela 17 placeringar. Fyra bogeys lade grunden för 72 slag och ett score på två över par. Totalt ligger Stenson på -4 inför morgondagens avslutande runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.