Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från när Scottie Scheffler greps av polis i spelaren ovan Foto: ESPN

Polisen som grep Scheffler hade inte kroppskameran på – förhandling nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Scottie Scheffler föll tillbaka under den tredje dagens spel av majorn PGA-mästerskapen i Louisville. Nu kommer nya uppgifter kring fredagens incident då han greps av polis.

– Det finns inga bilder från kroppskameran från det första mötet, säger en talesperson för polisen.

Den polis, som i gul reflexväst, stoppade Scheffler vid 06-tiden på morgonen under fredagen lokal tid efter att en dödlig trafikolycka rörande en funktionär på tävlingen hade inte en fungerande kroppskamera, alternativt inte satt på den.

Det är emot regelverket som säger att kroppskameran måste vara igång.

PGA-mästerskapet

Det finns heller inga övriga bilder från händelsen, där Scheffler är anklagad för fyra olika brott och ska höras på tisdag nästa vecka.

Scheffler fördes i handfängsel till ett häkte, fick ta på sig en orange fångdräkt och en bild tagen, en så kallad mug shot, men släpptes i tid för andra rundan som sköts upp i 80 minuter på grund av trafikkaoset som uppstått i samband med olyckan.

”Kände mig inte som mig själv”

– Han följde anvisningarna från en annan polis, säger Schefflers advokat enligt Reuters.

Scheffler lyckades full av adrenalin spela på topp och gick runt på 66 slag och var med i tätstriden. Under lördagen verkade händelsen ha hunnit ikapp Scheffler som föll tillbaka efter 73 slag under lördagen och är delad 24:a – åtta slag efter tätduon.

– Jag kände mig inte som mig själv. Jag gjorde mitt bästa för att lägga gårdagen bakom mig och försökte spela en bra runda men klarade inte av det vilket är frustrerande, säger Scheffler som kände av snabbare hjärtrytm och att hjärnan gick på högvarv efter polisingripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-mästerskapet

Mer i ämnet