Madelene Sagström. Foto: Bildbyrån

Sagström tappade i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Madelene Sagström var på väg mot sin bästa placering på LPGA-touren på över ett år.

Då förstördes alla tankar på en topplacering i Carlsbad, Kalifornien.

Svenskan låg på ett under par för dagen och minus sju totalt när hon peggade upp på sjunde hålet. När hon hålade ur på hål nio kunde hon se tillbaka på två bogeys och en dubbelbogey och att femteplatsen förbytts till en mer anonym placering.

28-åringen lyckades hålla ihop spelet resten av dagen, men sammanlagda –3 för tävlingen räckte bara till en delad 26:e plats.

Längst upp i toppen kunde inget stoppa Inbee Park. Sydkoreanskans ett under par var långt från dagens bästa score, men fullt tillräckligt för att hålla undan och vinna med sex slag före den amerikanska duon Amy Olson och Lexi Thompson. De två var i sin tur sex slag före Sagström.

Anna Nordqvist gick runt på ett slag över par och slutade 33:a. Pernilla Lindberg gick klart bäst av de tre svenskorna som spela på söndagen, men efter problem tidigare i helgen räckte hennes –4 bara till att hålla fem spelare bakom sig i totalen.

Tävlingen var genrep inför ANA Inspiration, årets första golfmajor som avgörs nästa vecka.

KLIPP: Madelene Sagström: Taggad på att försvara titeln” (24 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.