Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant delar andraplatsen i Scandinavian Mixed Foto: Bildbyrån

Grant spelade felfritt – tvåa i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

När första dagen summeras av Scandinavian Mixed på Halmstad GK kan man konstatera att den unga golfgenerationen av tjejer verkligen levererade.  Särskilt Linn Grant som med en felfri runda är delad tvåa på sex under par. Även amatören Ingrid Lindblad, som blev 11:a på US Open, kom in på tre under par trots en trippelbogey på scorekortet.

Ingrid Lindblad hade en strulig flygresa hem från USA och kom sent till Halmstad. Hon hann inte spela något inspelsvarv och hade fullt upp med media igår. Trots det spelade hon stor golf i den tuffa konkurrensen bland proffs på såväl herr som damsidan.  Fem birdies sista nio hålen och den enda plumpen i protokollet kom på det sjätte hålet.

– Sexan var väl det enda dåliga hålet, säger Lindblad till SVT, om en olycklig trippelbogey efter besök ute i terrängen med plikt som följd.

Men Lindblad skakade av sig fadäsen snabbt.

– Ja man kan inte grubbla över en trippel, det är inget man kan göra åt det på nästa hål, säger 22-åringen klokt.

Grannt värre för Grant

Ännu bättre gick det för den ett år äldre Linn Grant, som inlett sin proffskarriär fantastiskt och ligger trea på damernas Europatour. Grant spelade i samma boll som Annika Sörenstam och var väldigt nervös inför första tee.

– Det  var fruktansvärt. Jag var nervös ganska länge vilket tar mycket energi, erkänner Grant.

– Jag kom igång sista nio. Jag hittade bra wedgeslag, bra närspel och var bra från tee. Superkul.

Hyllas av Sörenstam

Annika Sörenstam hade en runda som var upp och ner. Tre raka birdies på hål 10-12 men även en dubbel på 16:e. Legendaren är två över par och var inte nöjd över sitt eget spel men desto mer imponerad av Grant.

– Jätteduktig, hon slog bollen väldigt bra. Hon missade några puttar men det störde inte henne, hon gick vidare och gjorde birdies. Hon tutade och körde, säger Sörenstam om Grant.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Kvartett leder efter banrekord

En kvartett av spelare leder tävlingen på -7, vilket är ett tangerat banrekord på Halmstad Norra..

– Banan har en perfekt mix för både män och kvinnor, sa skotten Craig Howie efter sin 65-runda.

Leaderboard >>>>

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.