Det blev bara två rundor för Annika Sörenstam i hennes egen tävling i Halmstad. Foto: TT

Sörenstam utslagen i egna tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Annika Sörenstam är utslagen ur sin egen tävling Scandinavian Mixed i Halmstad. Den svenska legendaren gick runt på 74 slag i går och 75 i dag och var långt från cutten.

– Jag gillar inte att missa cutten, säger Sörenstam.

Sörenstam hade bästa draghjälp i sin boll med Linn Grant och Kristoffer Broberg, som båda är med i toppstriden men med plus fem är det färdigspelat. Det ser ut att krävas minus ett för att få spela vidare över helgen. 

– Jag hade önskat att scoren var lite lägre, självklart. Jag kände mig laddad och föreredd att komma hit men det gick inte som jag hade tänkt mig, tyvärr. Jag är besviken och hade gärna velat spela i helgen, säger Sörenstam till Viaplay.

51-åringen lade av för 14 år sedan på högsta nivå och är numera aktiv på seniortouren i USA och i olika typer av projekt för att främja golfens utveckling. I Halmstad är hon ambassadör för tävlingen tillsammans med Henrik Stenson, de två största inom svensk golf.

Hittade inte känslan på greenarna

– Det är närspelet och och att hitta känslan på greenerna var svårare. Det känns som om jag spelade bra i 14 hål sedan var det något som hände i någon sving eller något slag och sedan springer det bara iväg. Den andra grejen är att jag inte gör lika många birdies, det är för få per rond och det gör att varje bogey känns så mycket jobbigare, säger Sörenstam som har perspektiv.

– Visst hade jag velat spela vidare i helgen men jag är ju inte här för att tävla i den bemärkselsen, säger Sörenstam, som under den senaste tiden fått spela ihop med de bägge framtidsnamnen Linn Grant och Ingrid Lindblad.

– De har ju spelat i ”Annika Invitational” och det är kul att se hur bra de blivit. Jag håller kontakt med många av de unga spelarna via emails och liknande, säger Sörenstam.

Henrik Stenson gick runt den andra rundan på 66 slag och blandade sig i segerstriden. Han är delad sjua – fyra slag efter ledande Jason Scrivener.

Till leaderboarden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.